Wij zijn schrijfdocenten Creatief Schrijven, collega's en verse oud-studiegenoten van Dactylus Academie voor schrijfdocenten, afgestudeerd in 2021. Wij stellen ons graag aan je voor.

Gabrielle Pinkster, Marieke van der Honing, Bob Nieman, Winny van Rij, Lieke van Rooijen, René Turk, Uko Verhulst

 

 

Gabrielle Pinkster

Zit je vast en heb je geen idee wat je moet schrijven? Of gaan jouw gedachten juist alle kanten op en mis je focus om echt aan de slag te gaan? Ik ben Gabrielle Pinkster, docent creatief schrijven. Door te oefenen met diverse vormen proza en poëzie daag ik je uit buiten je comfortzone te treden, uit te proberen en vooral veel te doen. Laat je inspireren en kom tot verrassende inzichten! 

Gabrielle Pinkster – redactie en letteren (Groningen, landelijk en online) www.gabriellepinkster.nl, +31(0)6-45043418
Schrijf jij een boek? Word lid van mijn Facebookgroep Hoe is het met je boek? voor wekelijkse tips en tricks! 

 

 

Marieke van der Honing

Schrijf je met plezier? Of wil je het plezier in schrijven van proza en poëzie terugvinden? Kom eens een (online) workshop of cursus volgen. Met behulp van associatieoefeningen en allerlei opdrachten ontstaan de mooiste teksten. Wat is het verhaal achter de uitgebloeide zonnebloem in jouw tuin? Hoe klinkt jouw gedicht over je windjack? En zie jij op woensdagavond hetzelfde als op zondagochtend? Meer info en aanmelden op dezinvanwoorden.nl.

 

 

 

Bob Nieman

Heb je soms ook de drang om je gedachten op papier te zetten en dat je niet weet waar te beginnen? Ik namelijk wel. Jaren geleden nam ik deze wens onder mijn arm, kocht een mooi schrift, pakte mijn mooiste pen en begon te schrijven. Tot op de dag van vandaag en die van morgen. Het eerste schriftje ligt inmiddels bedolven onder vele andere exemplaren. En laatst ook met mijn debuutroman, ‘Onschuld, een duistere streek’, een spannende roman met historische en feelgood elementen daarin.

Met een journalistieke achtergrond is schrijven voor mij bijna een natuurlijke gewoonte. Regelmatig haal ik een klein aantekenboekje voor de dag om observaties te noteren. In 2005 begon ik mijn ervaring te delen aan studenten aan de Hogeschool Rotterdam. Als docent Media en Journalistiek geef ik naast cursussen creatief schrijven ook regelmatig workshops poëzie en verhalen schrijven. In 2021 ben ik gecertificeerd schrijfdocent na het afronden van Dactylus, academie voor schrijfdocenten.

Inmiddels ben ik aangesloten bij De VAK, centrum voor kunsten in Delft en geef daar cursussen journalistiek schrijven. Daarnaast verzorg ik op allerlei andere plekken verschillende cursussen creatief schrijven en kunnen schrijvers mij inhuren als schrijfcoach. Als voorzitter van het Leids Mediafonds ben ik daarnaast ook nog actief betrokken in de journalistiek wereld.

Schrijven is mijn manier om me te uiten. Dat doe ik onder het motto: ‘Schrijf je los, schrijf creatief’.
bobniemannl@gmail.com 06 54972887

 

 

Winny van Rij

Schrijven is leuk
Ik leer je aantrekkelijk schrijven. Door uiteenlopende oefeningen krijg je inspiratie en raak je in de flow van het schrijven. Door de literaire technieken krijgt je schrijfstijl meer body. Dat geldt voor alle soorten teksten: gedicht, kort verhaal, levensverhaal, fictief verhaal, column of blog. Ik zorg voor inspiratie, laat je werken met diverse stijlen en technieken. Beginners bied ik basisbeginselen, ontdekken, proeven aan schrijverschap, creatief bezig zijn. Gevorderden bied ik diepgang, inzoomen op literaire technieken, schaven, herschrijven. Dit kan in cursusverband of via individuele begeleiding.

Ik ben Winny van Rij, schrijfdocent in het midden van het land, opererend vanuit Woerden, het Groene Hart. Je kunt meer over mij vinden op mijn website en op LinkedIn: Winny van Rij | LinkedIn. Je kunt me mailen via tekst@winnyvanrij.nl of bellen/appen op 06-52696029.

 

 

Lieke van Rooijen

Verwonder de ander! Verras jezelf!
Onder dit motto neem ik je mee op zoek naar inspiratie, het gebruiken van je zintuigen en je verbeelding. Ik geef cursussen, lessen en workshops in Creatief Schrijven voor volwassenen en in het primair- en voortgezet onderwijs. De insteek kan intuïtief zijn of meer gestuurd. Of je nou fictie, je persoonlijke verhaal of poëzie wilt schrijven, ik laat je graag de schrijver in jou ontdekken. Lieke van Rooijen, schrijfdocent, woord- en textielkunstenares; www.atelierpapoe.nl en https://www.facebook.com/atelierpapoe. Actief in Oosterbeek, Arnhem of daarbuiten.

 

 

René Turk

Wil je groeien in je schrijven?
Op zoek naar inspiratie?
Wil je jezelf verrassen?
Ik ben René en ik zet je in beweging met originele opdrachten, individueel of in een groep.
Ruim aandacht voor het geven en ontvangen van opbouwende feedback.
Voor beginners en gevorderden. Lekker schrijven, dat wil jij toch ook?
Regio Arnhem, landelijk bereik. Meer informatie: www.reneturk.nl en linkedin.com/in/rené-turk-b1022086

 

 

Uko Verhulst

Vergroten van de schrijfvaardigheid op het gebied van creatief schrijven voor mensen met een ingewikkeldheid is voor mij een uitdaging. Ruimte bieden voor emoties en gedachten middels het creëren van een veilige sfeer. Door mijn ervaring bij Mentrum als ervaringsdeskundige ben ik vertrouwd met mensen met een ingewikkeldheid. Ik help je graag verder. www.ukoverhulst.nl